četvrtak, 31. ožujka 2011.

GROTESQUE RED

Ljubav prema modnoj i umjetničkoj fotografiji nastala je tako spontano. "Gutajući" modne časopise i prateći sve što se pratitit moglo u svijetu mode, umjetnosti, fotografije, filma i ostalih medija počela sam fotografirati. Bila sam zasljepljena idejama koje sam imala. Vidjela sam stvari s drugog kuta, a to je bilo teško objasniti nekom drugom. Počela sam fotografirati sa malim digitalcem, pa kupila profesionalni fotoaprat, knjige o fotografiji, razne objektive, stalak za fotoaparat...i od tada uživam u svijetu kroz moj objektiv.

fotografija:Manuela
Moja draga prijateljica Iva; modna dizajnerica i make up artistica, osmislila je make up za session, je sam fotografirala, a cijela priča je zapravo ovako tekla: 

Iva  - make up i kreacije (iz dijela njene kolekcije modne marke Gothic Grotesque)
Manuela (ja) - fotografije i obrada
Maja - model 












I za kraj par sličica usput okinutih; Iva sa našom dragom prijateljicom i modelom Majom


Maja (model) i Iva (dozajnerica odjeće sa slike i glavna za ovaj make up)

I zahvaljujući Ivi fotke Maje i mene! Ne moram vam ni reći koliko smo se dobro zabavile!




Model Maja i ja 

Blejzer i pojas- vintage, suknja- made by me, čarape- gloden point; balerinke- h&m, prsten mašna - Charlene design, narukvica - Simone design)

Kako vam se sviđa ovaj naš session, jesmo li uspjele napraviti dobar posao? 

KISS, Manuela

ponedjeljak, 28. ožujka 2011.

FREE YOUR MIND

Današnje vrijeme nije baš  bilo za neke aktivnosti izvan kuće, što sam ja mogu reći dobro preokrenula u svoju korist! Još sinoć me uhvatila groznica kreativnih napadaja. Uz sve one divne snove o mirisima cvijeća u proljeće, rascvjetalim pupoljcima, bojama i suncem, sastavila sam svoju WISH LISTu za proljeće i odlučila se počastiti novim blejzerom! Ali ne kupljenim...nego si ga sama napraviti! :)









Budući da pripremam nove modele za kolekciju, odlučila sam i sebe nagraditi jednim! Našla sam danas savršen materijal za blejzer - boja maline! I bacila se na posao! Našla sam ideju za blejzer, ali sam ga ipak odlučila doraditi na svoj način. Ovako je to izgledalo u pripremi! Sada dok ovo pišem, blejzer je već sašiven i čeka prvu priliku da ga odvedem u šetnju! Svakako ćete ga vidjeti u jednom od narednih postova!

moja radna shema :)

Iako je danas vrijeme loše i kiša pada gotovo cijeli dan, sretna sam jer uskoro počinjemo snimanje drugog fashion videa za moju i Sanjinu zajedničku kolekciju. Oni koji nisu vidjeli prvi video i koji ne znaju o čemu se radi (ja sam dizajnerica odjeće, a Sanja modnih dodataka) evo link na prvi video:


A ovo je moj SPRING  WISH LIST:

wish list by Manuela




wish list by Manuela


wish list by Manuela
Moja inspiracija i kreativnost su skoro pa nepresušne! U čemu je zapravo tajna? 
Čovjek je najsretniji kada može potpuno osloboditi svoje misli i um! Svakako si priuštite barem 5 minuta dnevno da svoje misli  pustite neka slobodno teku vašim tijelom, bez pravila i zahtjeva! Možete li na trenutak zaista osjetiti tišinu? Možete li ne razmišljati o svakodnevnom stresu, trčanju za obavezama? Dajte svom srcu priliku da ga zaista čujete? Predivan je osjećaj kad shvatite da vi pripadate njemu, a ne samo ono vama! 
Neka to postane vaše svakodnevno pravilo! Dajte si priliku da pripadate samom sebi! Minutu, dvije, pola sata, ali otvorenog srca i beskrajno slobodnih misli! 




Jakna: made by me
majica: Miss Selfridge
Hlače: NY
Šešir: dobila od dragog
prsteni broš: Charlene dizajn
čizme: no name

foto: Kristija Kro


FREE YOUR MIND! 
Kiss, Manuela


subota, 26. ožujka 2011.

STILSKE IGRE

Moda nije pitanje odjeće. Moda je u zraku, rođena iznad vjetra. Morate imati intuiciju za nju. Ona je na nebu i na cesti. 
Coco Chanel

Tanka je linija koja povezuje određene boje, uzorke i forme! Hrabrost se ponekad može nazivati i ludost! Odavno smo pregazili barijere "pravila" dobrog ukusa, tek se pojedinci bez mašte i ideja okreću za vama s podrugljivim pogledom. Dozvoljeno je uživati u vlastitom stilskom identitetu, kombinaciji prugica sa životinjskim uzorkom, cvjetića s kockicama i tako! Obožavam vidjeti ljude pune samopouzdanja u vlastiti stil, koji ne pate od šablona koje postavljaju modni časopisi i koji unose vlastite note u svoj način odjevanja i stvari oko sebe!






















U beskrajima internetskih portala, fotografija, blogova, divno je primjetiti da smo napkon pomakli granice i počeli vizualnim identitetima sličiti svjetskim metropolama! Lijepo je vidjeti sve više djevojaka dobro odjevenih i svjesnih svojih tijela i prepoznatljivosti u stilu! Beskrajne li sreće! :) Kao što sam već bezbroj puta spomenula ne vjerujem u onu frazu, da je samo skupo lijepo! Sve može biti lijepo (dobro ne baš sve, ali puno toga) ako se znamo poigrati vlastitom maštom! 












topshop collection 2011
topshop collection 2011

j-crew-spring-2011








Zavirila sam malo na profile mojih kolega dizajnera i izvukla za vas nekoliko slatkih prijedloga iz njihovih kolekcija:

PinkeyesTwistedJewelry -BROŠ
Simone Dizajn- TORBICA
Iva art & design - ŠAL
Chic art by Vlatka - NARUKVICA
shuz choose - TENISICE
Za svakog po nešto, a možda i više stvarčica za svačiji ukus! :) 
A mi??? 
Sad ću vam ispričati kako stvari stoje! Naše stilske igre su skoro pa svakodnevne! Mirna je uživala u proljetnom danu u kombinaciji dva cvjetna uzorka- onog na svojim čizmama i suknji! Po meni jako uspješno! Međutim njoj sve ionako dobro stoji! :*

Mirna


Ja sam danas vodila s Ivom (mojom dragom prijateljicom i dizajnericom) po drugi put radionicu mode i dizajna, a poslije predavanja smo malo uživale u prelijepom danu. Iva sa svojim veselim žutim noktima i crvenom torbom, a ja sa printom leoparda oko vrata i na čarapama. 

Iva
Iva i ja
Odrazi u izlogu






Baloner- B.B.Dakota
Majica i torba- TOPSHOP
Balon suknja- made by me
šal- second hand
Čarape - gift
Prsten- H&M
Balerinke- Deichmann

Jeste li i vi uživali u ovom prelijepom danu? 


Pusa, Manuela