utorak, 31. svibnja 2011.

Report from Prague; part 1

If you haven`t been, and I don`t know exactly the reasons that I have by-passed, you must visit Prague. Every house, every street, every lamp, there`s a thousand stories to tell. I didn`t really go there for shopping as much from a desire to rest a bit. And there I was awaited by all; excellent food, wonderful atmosphere, excellent shops and perfect Starbucks coffee. Today I would like to share outfits with you from my first 2 days in Prague, the photos that I photographed in the city and part of my shopping catches. Enjoy!

Ako do sada niste bili, a ja ne znam točno iz kojeg sam razloga zaobilazila, svakako morate posjetiti Prag. Svaka kuća, svaka ulica, svaka lampa, ovdje kao da priča tisuću priča. Nisam zapravo ni išla zbog shoppingiranja, koliko iz želje da malo odmorim. A tamo me dočekalo sve; odlična hrana, predivna atmosfera, izvrsne trgovine i savršena Starbucks kava. Danas djelim s vama outfite prva 2 dana, fotke koje sam uslikala u gradu i dio svog shopping ulova. Uživajte! 

My memories from Prague
DAY  1.





My look: top - DIY, long skirt, bag & jacket- no name, sunglasses - Vintage

MY PICTURES FROM PRAGUE:












DAY 2.












My look: jeans - PULL & BEAR, jacket- B.B.Dakota, t-shirt & bag - no name, ring - NY, bracelates - top shop (big) , C&A (small)ž, belt- Vintage

SOME OF THE NEW SWEET THINGS: 


Nastavit će se... 
KISS, Manuela

ponedjeljak, 23. svibnja 2011.

Little time for me

Svakodnevne trenutke pune rada i stresa ostavljam na par dana iza sebe i krećem na moj zasluženi odmor! Da, da, sutra putujem u Češku, točnije u Prag, uživati malo u lijepom starinjskom štihu tog grada, šetnjama, češkom pivu i shoppingiranju! Svaki put kažem kako neću pretjerivati sa nošenjem garderobe i uvijek pretjeram , zato sam ovaj put prije sastavila popis onog što zaista mislim odjenuti i uštedjela si prostora  u torbi. Ponosno sam si čestitala na uspjehu, ali sam za svaki slučaj ubacila naknadno žutu haljinicu, ljubičastu vesticu i nekoliko dodatnih šalova, ako se predomislim u vezi s onima koji su bili u planu. 2-3 šala više nikome ne škodi, zar ne? Dragi je bio jako ponosan na mene! 


Moja putna inspiracija: 

















petak, 20. svibnja 2011.

KREATIV BLOGGER award

Posebno mi je draga ova nagrada koju sam primila za blog, koji je relativno nov ( stvorile smo ga moje dvije prijeteljice Mirna, Sanja i ja u listopadu prošle godine). Međutim djevojke su zbog privatnih obaveza: jedna zbog preseljenja u drugi grad i jedna zbog prinove koja dolazi u prosincu malo stale na loptu, pa sam ja preuzela konce bloga u svoje ruke, ali redovito predstavim Sanjine divne modne dodatke koje izrađuje pod modnim brednom Simone dizajn i Mirnine odjevne kombinacije. Nagradu su mi uručile dvije preslatek blogerice Exiie and Beccy sa bloga: Fashion is...Something worth the money i šaljem im veliku pusu i zahvaljujem na lijepim riječima!



A sada ono što treba napraviti, predstaviti 10 stvari o meni koje ne znate:

1. Oduvijek sam uz modni dizajn gajila veliku ljubav prema plesu, pa sam u sukobu vlastitog identiteta postati profesionalna plesačica ili modni dizajner prevagnula na modu. Ples je i dalje moja velika ljubav, ali nemam više vremena za njega. Vjerojatno ne moram ni navoditi da obožavam pogledati sve filmove u kojem ima dobrog plesa!






2. Vjerujem u priče o  morskim sirene, mitove i sve što ih na bilo koji način karakterizira!


3. Ne mogu gledati horore i bojim se mraka! Strah je jači od mene! :)

4. Strastveni sam zaljubljenik u knjige i nadam se da ću jednom imati moju malu privatnu biblioteku; do sada imam 400- tinjak različitih žanrova kupljenih u antikavarijatima, knjižarama, sajmovima, buvljacima. Posebno volim mitologiju, bajke,knjige o vilama i vilenjacima, povijesti mode i kostimografiju, knjige o modnoj i umjetničkoj fotografiji. Skupljam i druga štiva, pa imam raznorazne literature; od Priča iz davnine- Ivane Brlić Mažuranić, do Coelha, Umjeća ratovanja, Zen,kuharica, pa do raznih ženskih knjižica: Vrag nosi Pradu, Kao voda za čokoladu...








5. Ljeto je moje najdraže godišnje doba! Obožavam duge dane i tople noći, miris mora, preplanulu kožu, kreme za sunčanje koje mirišu na kokos i zrikavce koji ispunjavaju noćnu tišinu.


6. Ne volim svoju kosu! Sjajna je i zdrava, ali tanka, pa je jako rijetko raspustim. A problem je dodatni i u tome što još nisam pronašla frizera koji bi mi napravio nešto s kosom što bi me stvarno oduševilo.

7. 10 second car - ako ste gledali bilo koji dio Fast and Furious, shvatit ćete o ćemu govorim. Nisam ja baš cura od finih damskih autića; Peugeot CC, Citroen C4, bla, bla...dajte vi meni lijepo jedan Dodge Charger iz 1970 ili Buick Grand National GNX iz 1987 i volim vas do kraja života. :)


8. Torbice, torbice, torbice - velike, male, clutch, u boji! Želim ih sve! 



9. Obožavam životinje! Toliko se lako zaljubim u njih i toliko vjerno volim kao i one mene! S mojim zvjerčicama se ophodim kao sa ljudima, tretitam ih kao pravnopravne! I oni su živa bića, zar ne? Imaju srce, daju nam bezuvijetnu ljubav i vjeruju nam, što može biti divnije od toga! 


My Cat love
My Dog love

10. Prijateljstvo, obitelj i ljubav su mi najveći faktori vrijednosti u životu. Treba ih njegovati kao rijedak cvijet, jer mnogi nemaju privilegiju imati ih. Zato iskrena prijateljstva, dobrotu obitelji i pravu ljubav treba znati čuvati.



Ovu nagradu dodjeljujem dalje sljedećim blogovima (neki su je već i dobili, međutim to je samo znak da ste nevjerojatno dobri):

1. Ko ne voli cipele, ne voli ni ljude - Divna Jelana, čiji tekstovi se često reflektiraju u mojim mislima kao dio mene! Ljubim! <3

2. frashion by Marina - kreativna, vesela, tako ju je lijepo pratiti! <3

3. always in love - photoblog - prelijepe fotografije pune senzualnosti, ljubavi i stila zabilježene fotoapratom prelijepe Reke - NEPROCJENJIVO! <3

4.FASHION GOSSIP - predivne prijateljice, koje udišu novu dimenziju u svoje modne priče! <3 <3 <3

5. DinoBoy - zato što odlično plovi u svijetu mode i rame uz rame stoji svojim kolegicama blogericama, odlično poznavajući modna zbivanja i trendove i uživa u tome. Bravo Dino! :)

6. Fashion and style by Vanja M. - jer je jednostavno divna! <3 Ljubim!

7. Julie`s pen - tekstovi koje jednostavno moraš obožavati, bogati kao najfinija čokolada! Čitam je i nikad mi nije dosta! <3

8. Fashion dreams and things - uvijek svježe vijesti, zanimljiva i puna priča, jednostavno volim! <3

9.fashionrocks - bezvremenska i slatka! Imam mi ono nešto čime zrači! Svaka njena priča je novi svijet! <3

10. MakeUp by Dijana - ideje, savjeti  i vedrina koja zrači s njenog bloga su kao pozitivna bomba! A make-up je uvijek dobar antidepresiv, a lijepa Dijana ga zaista nama smrtnicima predstavi dostojanstveno! Hvala ti za to! <3


I za kraj jedan veliki KISS svima Vama!