subota, 12. veljače 2011.

BE MY VALENTINE ♥ ♥ ♥

Kliše je...ali svi ga volimo! Amerikanci su od njega napravili dobar posao, a za njima smo se "trendirali" i mi! Iako tvrdimo da svaki dan bez obzira da li je to 14.02. onima koje volimo trebamo bezuvjetno pružati svoju ljubav, ipak za Valentinovo svi se posebno osjećamo! 
Rezerviraju se stolovi u restoranima za romantične večere, u kinu se gledaju ljubići, cvjećari su sretni jer je cvijeće prodaje šakom i kapom, a da ne spominjemo ukrasne šalice sa srcima, plišane medjvediće, bomobonjere, CD-i s ljubavnim pjesmama, parfeme, sexy donje rublje i toaleta odgovarajuća prigodi naravno!

Priča o nastanku Valentinova seže još u daleku prošlost u Rimsko doma za vrijeme vladavine cara Klaudija I, koji je zapovjedio svečenicima da ne smiju vjenčati vojnike, jer oni onda ne žele ići u rat, svi su se svečenici toga držali osim jednog- Valentina; koji je potajno vršio obrede vjenčanja. Kad je car saznao za to dao ga je pogubiti! Narod ga je nedugo poslije toga proglasio svetcem! Naravno da postoje i druge teorije o porijeklu ovog praznika, pa se mogu recimo pronaći teze da potječe od nekih poganskih obreda, dok druge pak govore kako se u srednjovijekovnim vremenima vjerovalo da se ptice počinju pariti 14. veljače, pa otuda običaj slanja "Valentinovskih" čestitki. Ipak, najvjerojatnije Valentinovo postoji zbog svećenika Valentina.

Mi smo vam pripremile nekoliko odjevnih komada i modnih dodataka u kojima možete proslaviti Dan zaljubljenih, te dodatak make up-a i fotografije onog što nas je inspirila za "komade".
U prvom setu predlažemo nešto od ovih artikala:
Prelijepu crvenu, plavu i "srcastu" haljine koja jednostavno žele da budu prošetane na Valentinovo, kaputić koji već samom bojom govori o ljubavi, romantična ogrlica, crvena nijansa nezaobilaznog CHANEL laka za noke, lijepe crvene štikle i predivan prsten d bijelog zlata! 
Haljina Dorothy Perkins
Kaput Dorothy Perkins


ogrlica accessorize

CHANEL lak za nokte

 Inspirirane duhom vremena, povijeti, davnih vremena i ljubavi, mirisom ruža; odlučile smo se iskombinirati set koji će zračiti romantikom i nježnošću. 

Ovo je prijedlog za našu VINTAGE romantičnu inspiraciju artiklima u kojoj smo se odlučile za bež haljinu sa volančićima, prelijepi bolero od čipke, divnu vestu sa čipkastim motivima na leđima i neodoljivim gačicama sa vintage uzorkom cvijeća i čipke.Top Shop bolero od čipke

Top Shop vesta sa čipkom


accessorize gačice
And ever has it been known that love knows not its own depth until the hour of separation. -- Kahlil Gibran


Love does not consist in gazing at each other, but in looking together in the same direction. -- Antoine de Saint-Exupéry


  


"Najstariju čestitku za Valentinovo napisao je francuski vojvoda Charles Orleanski. Namjenio ju je svojoj supruzi dok je bio u zatočeništvu u Engleskoj. Simbol je Valentinova i Kupido, starorimski bog ljubavi. Često se prikazuje kako drži luk i strijelu, jer se vjeruje da se onaj koga on pogodi svojom čarobnom strelicom-odmah zaljubi.Svake godine za Valentinovo se pošalje oko bilijun čestitaka." -wikipedija

 Evo nekoliko ljubavnih misli koje smo pronašle:
ŠTA JE TO LJUBAV?
- Ljubav je jedna vrsta bolesti, ko je nije bolovao ne zna šta je.
- Ljubav ne stari, ona umire kao dijete.
- Ljubav je posao besposličara, ali i besposlica zaposlenog.
- Ljubav nema mjere za vrijeme; ona klija, cvjeta i zri u jednom času.
- Ljubav je nastup ludila.
- Ko nam je prijatelj taj nas i voli, ali ko nas voli ne mora da nam je prijatelj.
- Ljubav je najplemenitija slabost uma.
- Ljubav koja doziva ljubav često čuje tek vlastitu jeku.
- Ljubav se rađa iz znatiželje, a traje iz navike.
- Ljubav je tiranin koji nikog ne pošteđuje.
- Prvi uzdah ljubavi posljednji je uzdah mudrosti.
- Odsutnost za ljubav je isto što i vjetar za vatru: gasi malu, a raspiruje veliku.
- Ljubav je uvijek početak znanja, kao što je vatra početak svjetla.
- Nemoguće je sakriti ljubav očima koje ljube.
Ljubav umiruje ljude i stišava bure na moru; ljubav uspavljuje vjetrove.
Platon
Pripremile smo i  nekoliko preslatkih artikala koji mogu biti idealni ukoliko idete s dragim negdje na piknik, šetnju ili ako jednostavno niste tip od elegantnih haljinica i damskog looka. Predlažemo vestu sa srcima, torbicu srce, naušnice od platna sa malim bijelim srcima, starke, malu plavu torbicu sa 3D cvijetom od platna, puderasti blejzer, prelijepi YSL prsten i za dodatan začin prelijepe nijanse CHANEL lakova za nokte.

Umrijeti od ljubavi znači pretjerati u njoj. Francuska poslovica
Top Shop vesta


Isabella Adams Clutch torbica srce


Fall or Flow naušnice
crvene starke
Accessorize gačice

accessorize torbica/novčanik
Top Shop Blejzer
YSL prsten
Nijanse CHANEL lakova za nokte
"Ono što je lijepo nikad ne umire, samo prelazi u drugu vrstu ljepote."
- Thomas Bailey -

Sastavile smo i popis najljepših ljubavnih filmova: 
1. Casablanca
2.Prohujalo s vihorom
3. Priča sa zapadne strane
4. Praznik u Rimu
5. Priča o nama
6. Afera za pamčenje
7. Doktor Živago
8. Život je lijep
9. Ljubavna priča
10.  Svjetlosti grada

a od novijeg datuma ako niste svakako prčitajte knjigu ili pogledajte film: P.S. Volim tePogledajte link sa isječcima iz filma:
Praznik u Rimu 

Prema izboru američkog magazina Entertainment Weekly, a ususret Valentinovu koji nam je sve bliže i bliže, donosimo vam top listu 25 najljepših ljubavnih pjesama svih vremena. Našu inspiraciju Valentinovom smo pretočile i u kombinacije na TrendMe portalu:

Kombinacija sa trendMe portala od Manuele

Kombinacija sa trendMe portala od Manuele

Na kraju vam još predlažemo ako još niste odlučile što pokloniti dragom za Valentinovo, a  nemate inspiraciju i ne želite se ograničiti klasičnim poklonima, kao što su CD, bokserice, parfem ili plišani medvjedići:


Privjesak za ključeve TISSOTov sat
Paket pun najfinijih slatkiša


Čokoladni body paint 
Nadamo se da ćete uživati na valentinovo sa svojim ljubavima! A mi vam želimo svima SRETNO VALENTINOVO!Vaše Mirna, Sanja i Manuela! 3 komentara: