ponedjeljak, 17. siječnja 2011.

Tajna vrata

Ako bismo iscrtali kartu s blagom, gdje bi se ono nalazilo? Kakva bi mu bila vrijednost? Što bi uopće bilo "blago"?
Najveće blago koje svaka od nas posjeduje je ORMAR s našom odjećom, cipelicama, nakitom, detaljima koji svaki dan unose radost u naše svakodnevne aktivnosti.

Fashion fades, only style remains the same. Coco Chanel



Iako je svaki dan ista dilema! Uz prepun ormar, vječita borba: "Nemam što obući!" Iako u ormaru nema više mjesta, odjevne kombinacije nam uvijek zadaju glavobolje!
OSNOVNA PRAVILA ORMARA:  

1. Tamne traperice (ako ih imate na njih uvijek možete kombinirati neku vestu, košulju, t-shirt ili tuniku.)
 Uz jednostavnu bluzu na jeans dobitna kombinacija je veliki šal s uzorkom, upečatljiva ogrlica ili neki blejzer dobrog kroja.

 Evo par prijedloga za detalje: 

hm.com
hm.com




mango.com

 2. Crni blejzer- spašava svaku situaciju. Idealan je za dnevne, večernje i poslovne izlaske. Ispod njega se uvijek može nositi neka slatka haljinica, balon suknja, tajice, baggy hlače.. 
Ako se odlučite za jednostavnije modele ispod njega, uvijek kombinaciju možete dodatno naglasiti nekim lijepim brošem, ogrlicom ili laganim šalom svezanim u mašnu. Blejzer možete nosit da bude ležerno raskopčan ili ga oplemeniti velikim remenom i dodatno naglasiti struk.

facebook:Nakitarna Izlog


weheartit

3. Prava torba - proznato je da kvalitetna torba nosi cijelu kombinaciju! Ako jednostavno ne znate što obući, odjenite najjednostavniju kombinaciju; uski jeans, dužu košulju, "utegnite se" tankim remenom u struku, obucite kaput i u ruku svoju predivnu torbicu. Možete dodatno oko njene ručke ležerno povezati neku malu slatku maramu ili objesiti zgodan privjesak i spremne ste! 

hm.com

mango.com

miu miu clutch

DKNY

 
 4. Bijela majica - neprocjenjivo! Najbolja je prijateljica gotovo svih kombinacija; jeansa,šarenih suknji, sakoa; crnih, u boji i sa uzorcima, kratkih hlačica.
Lijepa bijela majica, osobito t-shirt koji izgleda kao da je posuđen od dečka, 2 broja veći, okruglog ili V izreza. 
Omotajte se šarenim šalom, obucite bijelu majicu "upašite je" u  crnu balon suknju i obujte gležnjaće - ZABLISTAT ĆETE!



5. Dobar par cipela - crne, tirkizne, zlatne, gležnjaće, salonke...vaš je odabir, neka budu što efektnije i posebnije. S dobrom cipelom možete sve; obuči jednostavnu crnu haljinicu s nabranim rukavima, uske hlače, široka suknja koja asocira na stil 60-ih, pletena haljina, kombinacija je bezbroj! Cipele neka budu u prvom planu!





6. Dobre čarape - što ste kreativniji u izboru, to ćete se bolje osjećati! Danas je barem izbor neograničen! Šarene, čipkaste, sa točkicama i mašnama...vaš je izbor. Na usku suknju, kratke hlače, uske haljine, tunike-haljine...Izabreite uzorak i uskočite u omiljenu haljinu koja će dozvoliti vašim čarapama da budu u prvom planu!







Igrajte se detaljima!

Tajna svakog ormara je u tome da svaki odjevni predmet koliko god puta bio nošen može biti "NOV" ako mu udahnete nov život. Veliki cvjetni broš na reveru sakoa ili jakne, bijela košulja opasana pojasom, zakrpa na starim trapericama i našiveni sitni kristaliči... Pogledajte i ovu stranicu...možete naći zaista dobrih ideja za "PREUREDITI" neke stvari iz vlastitog ormara:






ORGANIZACIJA ORMARA:
Ako imate dovoljno mjesta u ormaru, važno je da  njumu odredite gdje vam šta stoji: razdjelite traperice  od majica i vesti, napravite posebno mjesto za čarape, donji veš, šalove i nakit.  Dajte mašti na volju, neka vaš ormar velik ili mali bude kao ulaz u škrinju s blagom! Sortirajte stvari po boji,  uzorcima, lakše ćete se snaći kad ćete nešto tražiti! 
Zavirili smo u ormar bloggerice Andy T. (blog: Style Scrapbook) i otkrile kako ona voli imati raspoređene stvari. Pogledajte!




 Našle smo nekoliko ormara koji su nam se jako svidjeli, pa ih želimo podjeliti sa vama!











weheartit


Za kraj vodimo vas na "izlet" u naše ormare i predstavljam vam neke od naših najdražih komada odjeće!
Sanja nam je na godišnjem! Otišla je na skijanje, pa njenog ormara neće biti! A nas dvije joj šaljemo VELIKE puse i želimo da se odmori i uživa! :*

Manuela budući da živi na dvije relacije Zagreb-Osijek, ima 2 ormara, ali u jedan ulazimo! 
Ona kaže: "Najgore mi je pakiranje, uvijek sam u panici da nešto ne zaboravim ponijeti kad putujem! Grozna sam! U ormaru volim imati sve pod kontrolom; odjeću, nakit, torbice, sve što češće koristim! Najradije nosim suknjice, čarape u veselim bojama i  sa  uzorcima, obožavam marame i šalove; imam ih preko 40 komada, svih uzoraka; sa šljokicama,  indijske, Vintage, leopard uzorka u nekoliko boja. Dečko mi se ponekad smije kad sjedim ispred ormara i "buljim" u njega! Obožavam se tako relaksirati slažući "potencijalne" kombinacije!"
i najdraži komadu odjeće: 

Sako na prugice iz Top Shopa i ogrlica "mini me" poklon od Nine (Nakitarna izlog)

Jedna od najdražih T-shirt(a)
suknja koju sam si sama napravila




nasljeđeno - predivni Vintage šal od bake

preslatka jaknica sa zakovicama
I u outfitu ljetos gdje se vide šal i sako
A Mirna kaže ovako: "Dakle, ovo je najbitniji dio mog ormara u stanu kojeg dijelim s dečkom u Zagrebu. Sve što nosim uvijek je na vješalici dok one malo manje bitne stvari stoje na policama i u ladicama :) Prva polovica mog ormara su crne stvari koje nosim na posao (dress code je takav i apsolutno se ne uklapa u ono što ja volim- al' dobro :D). Dva dana prije nego sam počela raditi išla sam u kupovinu crnih stvari (jer nisam posjedovala niti jednu crnu majicu/košulju/vestu:) Drugi dio ormara je moja omiljena 'meni je uvijek ljeto' polovica :) Tamo se nalazi sve ono što zaista volim nositi i nema niti jedne crne stvari:) Volani, kičeraj, boje, uzorci- daj sve:) Od boja prevladavaju roza, bijela i siva a od uzoraka, naravno, leopard :D"
MIRNIN ORMAR
Odlučila sam vam pokazati i svoje omiljene odjevne predmete: roza vesticu s uzorkom zebre, indigo plavi bodi s ogromnim izrezom na leđima, crnu 'kožnu' jaknu s nitnama koju sam dobila od dečka za rođendan, obične crne balerinke koje nosim na sve s omiljenim uzorkom na čarapama, svileni kratki sako, kaput leopar uzorka i kratku suknjicu od tila :)
Jakna i vestica
Svileni sako
Balerinke i čarape omiljenog uzorka
Kaput leopard uzorka
body indigo boje (s leđa)
suknjica od tila
Za sada je to sve od nas! Nadamo se da smo vam barem malo pomogle! 
Šaljemo svima veliku pusu do sljedećeg posta!
Vaše Mirna & Manuela






















































Broj komentara: 6:

  1. ovaj mirnin "vješalica" ormar sam i ja imala jedno vrijeme, ali sam shvatila da se odjeca toliko praši da to nema smisla :/ plus da mi je pukla od težine odjece :D

    inace slatke su vam stvarcice :)

    OdgovoriIzbriši
  2. uh, kakav divan post, divan :D i vaši su ormari krasni :D

    OdgovoriIzbriši
  3. nemam mjesta za drugaciji ormar trenutacno :)) a doma u Osijeku imam 2 ormara di udjesh unutra eee :)))

    OdgovoriIzbriši
  4. Krasno,krasno odlicna ideja:))))

    OdgovoriIzbriši
  5. OOOO kakve komade vi posjedujete:D
    Hvala na komentaru, i baš mi je drago da sam pronašla tvoj blog!

    OdgovoriIzbriši