četvrtak, 17. ožujka 2011.

"Novi svijet"

TAJNA STRAST: antikviteti, vintage krpice, stare knjige, nakit
MISIJA: pronaći ih



Strast prema starom namještaju, knjigama, predivnim šarenim krpicama iz velikih svjetskih metropola i bakine priče i ista strast, ostale su mi duboko urezane u misli još od srednjoškolskih, pa zatim i studentskih dana! Beskrajni studentski "izleti" po Europi nikada nisu mogli proći bez odlaska u Second Hand Shopove i antikvarijate.

Najbolji shoping koji sam obavila je bio onaj u jednom predivnom amsterdamskom SECOND HANDu, gdje sam kupila Valentinovu kratku jaknicu od brušene kože za svega par eura i jedan prelijepi NAF NAF šal koji mi je netko "maznuo" lani na moru. :/


Mojoj sreći nije bilo kraja kad sam shvatila da mi je dečko kolekcionar starih stripova i da obožava antikvitete, a onda sam još upoznala Mirnu  koja voli Vintage stvarčice i Sanju koja voli Shabby! :) Mirna i ja smo prošlo ljeto na autopiji u Osijeku, obavile shopping svaka za 40 kn. Ja sam kupila jedne divne vintage jeans kratke hlačice i plastične narukvice, a ona se "dočepala" Vintage torbice za 20 kn i preslatke suknje od tila.

















 


Danas je postalo apsolutno poželjno imati barem jednu Vintage stvarčicu u ormaru! Čak se i velike modne kuće bacaju u proizvodnju odjeće koja vizualno podsjeća na Vintage formom i uzorcima;  rade se printevi na torbama, old school tenisice su apsolutno u modi, "provlačimo" u njih umjesto običnih vezica satenske mašne, kupujemo prelijepe komade Vintage nakita ili ih posuđujemo iz maminih kutijica...VINTAGE STVARI SU POSTALE MUST HAVE! 

Evo i par sličica iz nekih od SECOND HAND SHOPova diljem Europe.


Nekako je postalo rutina; nedjeljom dopodne autopija i kava poslije toga, a prva subota u mjesecu Sajam antikviteta. :) Mirna mi nije tu, a Sanja nedjeljom obično odmara od subotnjeg izlaska, pa dragi i ja plovimo nepravilnim redovima po sajmu.
Zaista se isplati, a otkrit ćete i zašto kad vas upoznam sa ove dvije ljepotice koje sam kupila prošlu nedjelju i to svaku za 30 KN! 

Ljepotica broj 1.- sretno udomljena
Ljepotica broj 2
Divne su, jel da???
Ja bi da me nije bilo sram otplesala ples sreće kad sam ih pronašla!

Morate jedino biti spremni na loš teren- kamenje i ako je bila kiša BLATO, zato se nemojte čuditi što imam gumene čizme na nogama! :)))) 

Ja i čizme :)



Brošić
Jaknica 3/4 rukavi - Miss Selfridge
Haljina - made by me
Čarape - Accessorize
Čizme -Planet obuće
Broš - Curke Dizajn
Remen - no name

Uživjate u malim stvarima, jer život je prekratak! 
KISS


Broj komentara: 8:

  1. torbice = diiivne <3 <3 <3

    dođe mi da sjednem u auto i zapalim u osijek :-)

    Andrea

    OdgovoriIzbriši
  2. Preeeedivne torbice! Prva je moja :)
    Xoxo, K.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ajmo cure, okupljane onda u Osijeku jednu nedjelju, poharamo autopiju i poslije ispijamo negdje finu kavicu i komentiramo uz šta ćemo nositi sve što smo kupile! <3

    OdgovoriIzbriši
  4. Nekako mi nije fazon kupiti novu "vinatge" stvar, autentični užitak je kupiti negdje na 2nd hand livadi :) blatnjavoj, u geumenim čizmama.

    Imam malu misiju: u koji god grad odem potražim BUVLJAK (ne znam da li i vi koristite tu riječ?) to je ta 2nd hand livada.
    Čak sam i u Oxfordu pronašla jednu :D

    OdgovoriIzbriši
  5. U potpunosti se slažem s tobom Selma! Izvorni vintage iz stvarnog perioda kojem pripada je nešto najdivnije! :) Ja sam veliki fan! :)
    Eto, ako dođeš u Osijek, javi se i idemo zajedno na 2nd hand livadu!
    Da, da i mi koristimo BUVLJAK kao riječ! <3 <3 <3

    OdgovoriIzbriši
  6. u popunosti dijelim s vama ovu strast za vintage stvarima..ništa ne može zamijeniti taj osjećaj kad pronađeš neki prelijepi i unikatni komad po nevjerovatnoj cijeni:)

    OdgovoriIzbriši