nedjelja, 20. ožujka 2011.

Ples na kiši

Sivi oblaci, ponekad tamno plavi...a zatim stižu velike prozirne kapljice i natapaju svijet oko sebe. Za nekog su čista romantika, a nekom razlog da se zamotaju velikim pokrivačem i mrzovoljno protestiraju protiv vremena.



Ponekad, ako samo malo stavimo ružičaste naočale, možemo vidjeti da i kišni dan može biti savršen, samo ako mi to želimo! Čarobna formula je zapravo vrlo jednostavna; veliki šareni kišobran, žuta kabanica, gumene čizme sa uzorkom leoparda ili na cvjetiće i ništa više ne treba za jedan dobar kišni dan!




















Sjetite se samo tolikih scena iz filmova na kojima glumci plešu na kiši, ljube se, čekaju da im netko otvori vrata ili samo promatraju nekoga s velikim kišobranom iznad glave. Danas je njihov izbor zaista neograničen; postoje u raznim bojama, uzorcima, dizajneri ih osmišljavaju kao važan modni dodatak nekom looku.

























Pronašla sam jednu priču, koju vjerujem već mnogi znate, ali ju svejedno želim podijeliti s vama: 


PRAZNOVJERJA: 
Zatvori taj kišobran!
Naime, otvorite li ga prerano, u zatvorenom prostoru, mogle bi vam se na glavu, u vidu kiše, sručiti sve nesreće ovog svijeta.
Korijeni ovog vjerovanja kriju se u davnim vremenima kada su se kišobrani koristili, prije svega, kao zaštita od sunca. Naime, njihovo otvaranje u zatvorenim prostorima bila je uvreda bogu suncu, a posljedice su, naravno, mogle biti stravične. To međutim, ne objašnjava, kako se sunce ne uvrijedi kada se od njega skrijemo na otvorenom.

Postoje razne modifikacije ovog praznovjerja, pa tako neki misle da nesreću priziva samo otvaranje kišobrana u zatvorenim prostorima ako prethodno nije bio vani. Drugim riječima, ako unesete u kuću mokar, otvoren kišobran i ostavite ga otvorenog da se suši, nema razloga za paniku.





















Mirna je pripremila jedan preslatki niz gumenih čizmi koje su postale i više nego obavezan dio garderobe, a svatko će sigurno izabrati barem jedan par po svom ukusu! Ona ih ima u svom najdražem uzorku - leopard naravno! Šaljem joj veliku pusu, jer znam da ne voli kišu i loše vrijeme! Pa se bacam na mantranje da što prije opet zasja sunce kako bi i ona bila potpuna! :*

Mirna
Mirnin look:
Šešir -C&A
Marama -iz Egipta
Body- Primark 
dimije- Calliope
i neizostavne gumene čizme.




Izbor čizama by Mirna



A ja? Obožavam kišu...velike lokve u koje mogu ugaziti i skakati po njima! Ali sam i vjerojatno najveći stručnjak za izgubiti kišobrane...tako su tko zna koga usrećili veliki šareni koji sam dobila od bake i koji je bio najljepši koji sam ikad imala, prozirni bijeli, žuti, prugasti, sa medinim ušima, prozirni rozi i da dalje ne nabrajam, jer me duša boli! :) Pa sam prestala kupovati lijepe i držim se klasičnih, jer ako takav izgubim barem neću biti u depresiji danima poslije! Ovaj veliki plavi sam dobila prije godinu dana kad sam bila na Sanjinoj modnoj reviji u Ptuju. Poslužio je danas i za ovaj mali kišni session koji je snimio moj dragi! TNX, honey! <3







foto by Kristijan Kro

šal i majica; Miss Selfridge
jakna: Urban Republic
kratke hlače i prsten: Takko
čarape: New Yorker
torbica usne: design by Iva Šimunović
čizme: Deichmann
naušnice: Unikati Nerina


Šapnite mi...volite li kišu?
KISS

Broj komentara: 15:

  1. Divan post!Kisobrancici su prelepi..ne volim kisu al kad vidim ove fotkice prosto se odusevim :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako ume da bude lepa ova kiša kad vidim ovaj post :) <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Kako vam je simpa blog!
    A post je savršen - baš zato što ja stvarno volim kada pada kiša.

    Većina ljudi me "mrko" pogleda kada izjavim to.
    Ali ja je prosto volim - smiruje me baš.

    Imam i ja ove LEO gumenjare :) samo su malo hladne :)

    Pratim vas.

    OdgovoriIzbriši
  4. Divna inspiracija za kišni dan!
    I ja sam majstor za gubljenje kišobrana! Veliki pozz

    OdgovoriIzbriši
  5. Selma razumijemo se onda! (manuela) <3 <3 <3
    Velika pusa svima! :*

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja nešto ne volim kišu...ali ovaj post je skroz cool ;)!
    Slike sa plavim kišobranom su fenomenalne :)!
    Pratim...

    OdgovoriIzbriši
  7. wow koliko lijep post..inače mi je dan osuđen na propast kad vidim kišu a ovo me tjera da stvari sagledam iz drugog ugla:)..osim toga oduševile su me sve ove prelijepe fotografije..definitivno vas pratim od sad:)

    OdgovoriIzbriši
  8. Drago mi je što sam vas potakla da barem pokušate dati priliku kiši...<3 <3 <3 Puse

    OdgovoriIzbriši
  9. Ne volim kisu...al zato obozavam kisobrane... ja imam isti model kao jedan na slici (onaj crveni na tockice s bijelim... samo sto je moj crni)
    :D
    super post!
    xoxo

    OdgovoriIzbriši
  10. Super blog, kao i ovaj post. :)

    Praaaatim. ;)

    OdgovoriIzbriši
  11. oodaavno zelim da se slikam po kisi, ali nesto nema kandidata koji bi posli sa mnom u takvu avanturu! :) super je mirnina kombinacija, ali i tvoja, slika sa cizmama, barom i kapljicama je odlicnaa!!!

    OdgovoriIzbriši
  12. Vanja,dogovorit ćemo jednom jedan zajednički session na kiši! :) Ja sam uvijek za! <3 <3 <3

    OdgovoriIzbriši
  13. Jao poslednja slika ti je divna! :D Super ste i ti i Mirna! Kod nje mi se svidja leopard print, a kod tebe tvoj veseli kisni outft :)))
    Slazem se sa Dashinim komentarom ;)

    A i ove fotke kisobrana su bas lepe! Pre neki dan sam isla iza devojke koja je na kisobranu imala Monalizu! :D Bila sam u fazonu - wow! Ali ne usudjujem se da nabavim neki lepi jer ih gubim, isto kao i ti ;)
    :***

    OdgovoriIzbriši
  14. simpatičan blog, pratim vas! :-)
    sviđaju mi se outfiti i izbor gumenih čizama!
    imaš konkurenciju, ja sam također stručnjak za gubljenje kišobrana pa zato ne investiram previše u njih jer znam koja će ih sudbina na kraju snaći. :D

    OdgovoriIzbriši