četvrtak, 7. travnja 2011.

LIKE AUDREY






Ne trebam je posebno predstavljati, jer je svi znaju i pamte! Glumica nagrađena Oscarom, modna ikona, manekenka i humanitarka Audrey Hepburn. Slovila je za skromnu, dragu i šarmantnu osobu, kojoj su uvijek drugi bili na prvom mjestu. To je posebno pokazala kad se već bližio kraj njezinog života svojim radom za UNICEF kao ambasadorica dobre volje.































„Žene mogu izgledati poput mene noseći velike sunčane naočale...“

Vodeći se tom izjavom, velika američka draguljarska kuća Tiffany & Co. (koja je direktno povezana s najpoznatijim Audreyinim filmom Doručak kod Tiffanyja) na tržište je izbacila sunčane naočale inspirirane upravo legendardnom ljepoticom, te ih nazvala Tiffany Charms. Kako kažu, naočale su posvećene uspomeni na Audrey, koja se očito zareže u pamćenje svima onima koji je ikada vide. Naočale su velikih dimenzija te objedinjuju klasiku i chic, baš kao i sama Audrey.

„Za atraktivne usne, govorite ljubazne riječi. Za lijepe oči, gledajte dobro u ljudima. Za vitku figuru, dijelite hranu sa siromašnima. Za lijepu kosu, neka vam dijete prolazi prstima kroz nju. Za lijepo držanje, hodajte sa spoznajom da nikada niste sami.“


 Jedna je od onih izuzetno rijetkih žena koje zaslužuju superlative u skoro svakom segmentu svoga života. Pljenila je pažnju svojom osobnošću, ljepotom, inteligencijom, plemenitošću i stilom, te postala zapamćena i dan danas kao  ikone stila i uzor mnogim djevojkama i ženama.  Glumica je osvojila Emmy, Tony, Grammy,a i Oscara za najbolju glumicu u  filmu "Praznik u Rimu".
Pamtimo je još i po neponovljivom filmu "Breakfast at Tiffany`s" kao djevojku slobodnog duha koja uživa u velikim zabavama, dobrom shopingu i životnim pustolovinama. 







Pronašla sam nekoliko komada koji mi se izvrsno vežu uz ovu priču. 


Vintage Dior dress


Dior dress


Lace top TOPSHOP


Miss Selfridge dress
Miss Selfridge blazer


Kate Moss for TOP SHOP blazer
Dress new look


Chloe spring collection 2011 bag


I jedna moja kombinacija inspirirana Audrey:



Audrey H. by Manuela on trendMe


Na kraju još sa vama želim podijeliti i naš look, Mirnin za šetnju gradom, a moj za shoping u Portanovi u Osijeku.


Mirna  
Mirnin natpis s majice




Manuela (ja) kafenjišem


Ja nakon malog shopinga
Na sebi imam: šešir- poklon od dečka, jaknica i suknja - Miss Selfridge, majica - urban republic, čarape - goldenpoint, balerinke - Deichmann, torba - vintage, prsten mašna - charlene dizajn by Petra i prsten - H&M


Volite li i vi Audrey? 

Ljubim vas sve, Manuela 

Broj komentara: 6:

  1. Obozavam Audrey,pogledala sam sve filmove u kojima je ikada glumila:)
    Super mi je tvoj sesiric i tufnaste carapice.:)
    Ovaj vintage dior je fenomenalan!:)

    OdgovoriIzbriši
  2. obožavam! Audrey je pravi uzor u svemu, za razliku od današnjih glumica (čast izuzecima).. a jako mi se svđaju vaši outfiti, pogotovo natpis na majici:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Svidja mi se sto si ubacila i neke lepe recenice koje je rekla, lep post.

    OdgovoriIzbriši
  4. Predivna je, obožavam je. ''Praznik u Rimu'' mi je jedan od daleko najdražih filmova. <3

    Pratim! :*

    OdgovoriIzbriši
  5. Odličan post, Audrey je fenomenalna! :)
    I tvoj outfit je sjajan! :))

    OdgovoriIzbriši