srijeda, 25. siječnja 2012.

Irena Vucinic Art Jewelry - INTERVJU

Kad joj postavite pitanje o čemu bi njen nakit govorio kad bi bio pjesma, ona bi odgovorila: " O svim onim malim trenucima i sitnicama koje nam uljepšavaju život!"
Njeno ime je Irena Vučinić i krije se iza predivnog malog carstva nakita Irena Vucinic Art Jewelry 
Ova kreativna dvadesetsedmogodišnjakinja iz Slavonskog Broda, sa zagrebačkom adresom diplomirala je dizajn i projektiranje tekstila i odjeće na Tekstilno-tehnološkom fakultetu.  Iako kaže da joj je nakit oduvijek bio hobi, danas ga je pretvorila posao koji je već uveliko poznat diljem Hrvatske i šire. 
U nju se zaljubite na prvi pogled, upoznala sam je prošle godine u listopadu na Fashion.hr industriji na kojoj smo zajedno izlagale svoje radove u sklopu Krpa.hr-a i nakon samo nekoliko izmjenjenih riječi shvatila sam da ispred sebe imam osim talentirane kreativke i divnu sugovornicu. Prije nekoliko dana sam je zamolila da napravimo jedan mali intervju, trudila sma se postaviti joj što kreativnija pitanja, na što sam dobila zaista interesantne odgovore:

Što je tvoj kreativni mehanizam: glazba, filmovi, putovanja, ljudi...? 
    Dobra glazba i druženje s dragim ljudima sve pokreću.

Čemu daješ prednost boji lil obliku?  
    Obliku, iako i boja igra značajnu ulogu, kao i tekstura.Koliko ti je moda bitna u životu?
     Nije najbitnija stvar u životu ali svakako za mene ima posebno značenje i oduvijek je bila prisutna. Vrlo rano moda je postala područje mog interesa, od malih nogu sam uz mamu šivala odjeću za lutke, prve skice sam crtkala još u osnovnoj školi, kasnije je to preraslo u faze eksperimentiranja odjećom i stilom. Već tada sam znala koji fakultet želim upisati, kroz sve to moda je postala način razmišljanja i dio mog života.

Da možeš proputovati svijet za 80 dana, na kojim bi se detinacijama svakako zaustavila?  
      Uh, puno njih...svakako su mi jedne od najzanimljivijih Tokio, New York, Sydney, Bangkok, Rio de Janeiro, Mexico, Kuba, Island, niz egzotičnih otoka...mogla bih još puno nabrajati.

Koja je po tvom mišljenju odjevna kombinacija za sva vremena?  
Vječni klasik, neodoljiva "mala crna haljina" koja je uvijek dobrodošla u svakom ženskom ormaru i nikad nije sišla s modnog trona. Iz sezone u sezonu dobiva novi izgled, kombinira se u različitim materijalima i krojevima, a izbor je prilagođen svim stilovima. Svakako upotpunjena dobrim nakitom i dodacima.

Da ti biraš uz kakav bi outfit željela vidjeti jednu od svojih ogrlica iz zadnje kolekcije? 
     Ultra ženstvena haljina u crnoj, bijeloj ili nude varijanti gdje nakit dominira outfitom.
Što je za tebe stil? 
     Dobar stil je sklad godina, osobnosti i načina života. Prije svega treba se dobro osjećati u onome što nosimo.

Vjeruješ li da su samopouzdanje i odlučnost osobine koje trebaju svakom čovjeku koji želi raditi ono što voli? 
     Sigurno jesu...i upornost naravno. Uvijek je više faktora prisutno, za ostvarenje snova potrebno je i malo ludosti i hrabrosti 

Tvoji najdraži odjevni predmeti o tebi govore što:  
     Ležerna, praktična, vedra, kreativna, ponekad elegantna, ženstvena, romantična...

Najsretniji trenutak:  
    hm...svaka nagrada za uloženi trud.


Na kraju mi je još otkrila da voli ljeto, da bi uvijek izabrala haljinu prije hlača, da su joj drago društvo knjige i glazba, te da bi između oglice i naušnica uvijek izabrala ogrlicu  i to veliku i upečatljivu. 

Potražite je na  facebook stranici koju sam vam ostavila u linku u početku posta i zavirite u njen svijet! 

Velika pusa svima od mene, Manuela!Broj komentara: 7: