utorak, 4. siječnja 2011.

Dnevnici 2010.





Prošla godina je nama obilježila puno toga; naše poznanstvo, modna snimanja, modne revije, putovanja, druženja, kave, ovaj blog! 
Možda je najbolje da krenemo redom, jer tako ćemo najlakše sažeti sve ono što nam se događalo u 2010. 
Sanja i Manuela  su se upoznale neposredno prije eventa moda.mladih (bio je otvoren natječaj za dizajnere,Sanja se prijavila, a Manuela je jedna od organizatorica programa).Shvatile su kako Sanjine torbice i nakit koji izrađuje odlično idu uz Manueline modne kreacije i započele su uspješnu suradnju koja se protegla na cijelu godinu.

Uslijedilo je prvo modno snimanje zajedničke kolekcije,a ulogu modela odradila je Mirna. 

naše stvari prije revije na eventu moda.mladih


"In the club" prvo zajedničko snimanje Sanjine i moje kolekcije
Zatim prva zajenička gostovanja na televiziji gdje smo predstavile svoje kolekcije, program moda.mladih, dojmove i planove.
"Otvoreni studio" Televizija Slavonije i Baranje
Osječka televizija emisija "Stil života"

Nakon toga smo u ožujku počele raditi na našem drugom zajedničkom projektu Sanja Đaković (Simone design) and Manuela Lovrenčić (EYOS) design Collection, te snimile novi katalog. 

Druga zajednička kolekcija/model:Ana Pejić/fotografija: Manuela Lovrenčić

Druga zajednička kolekcija/model:Milica Zejak/fotografija: Manuela Lovrenčić

Usljedila je Sanjina modna revija u Ptuju na modnoj večeri "Drugačna noč mode", na kojoj smo otišle udahnuti malo zraka iz EU :)  i da joj Manuela"pofotka" reviju. 

izgubljeni na putu za Sloveniju

Zatim novo putovanje na sajam i modnu reviju "ELEGANZA" u Biogradu n/m 29.05. gdje smo upoznale brojne izlagače i zabavile se.

sajam umjetnosti "Eleganza"(Sanja i Manuela)

sajam umjetnosti "Eleganza" (Manuela i dizajnerica nakita Antonija Gospić)

Tete dizajnerice- Sanja & Manuela

Nije prošlo ni par dana od povratka u Osijek i već smo radile novi projekat. U suradnji sa Kinematografima Osijek i Osječkom pivovarom pripremile smo reviju "Sex i grad 2" za premijeru istoimenog filma koja je održana 03.06.2010. Na reviji su modeli uz naše kreacije nosili cipele Transport Footwear,a modnu reviju nam je fotografirao Tomislav Šilovinac-Šiki. Nagradile smo i najbolje odjevenu posjetiteljicu revije koja se održala u kinu "Europa" u Osijeku, Manuelinim topićem i Sanjinom narukvicom. 

Najavni plakat

Model: Martina Bošković /fotografija: Tomislav Šilovinac-Šiki 

Model: Dvina Meler /Fotografija: Tomislav Šilovinac-Šiki

Usljedio je ljetni session na kojem je Manuela predstavila svoje  majice sa cvjetovima, volanima i ostalim motivima koji su se odlično uklopili sa Sanjinom ljetnom kolekcijom torbica oko struka i narukvica u živim bojama. Tko nam je bio model? Mirna, ofcourse! 

Mirna u Sanjinoj i Manuelinoj ljetnoj kolekciji


03.08. 2010. Manuela je predstavila svoju i Sanjinu kolekciju na HRT-u u emisiju "Dobro jutro,Hrvatska" gostujući u rubrici "Ines i moda" koju vodi Ines Preindl. Ovdje možete vidjeti taj prilog:





Krajem rujna i početkom listopada počele smo sa našim dugo planiranim projektom; snimanjem modnog spota "IN THE CITY" koji nam jer režirao, snimao i montirao Igor Sambolec. U spotu smo predstavile svoju kolekciju inspiriranu životom djevojaka i žena u gradu; Sanjine velike unikatne torbice od kože, jeansa, zakovica i printeva, te narukvice od kože i metalne ogrlice i Manuelinu street chic kolekciju sakoića, tunika, suknji i sličnih detalja.

Mirna u sceni spota "IN THE CITY"/foto: Igor Sambolec


Igor & modeli na snimanje spota


U ulogama modela su se odlično snašle: Mirna Ažić (naša Mirna), Melani Roso, Ana Doležal, Tajana Škrnjug i Ana Macan.
 Ovdje možete pogledati spot:

IN THE CITY

30.10.2010. održale smo modnu reviju u sklopu progama udruge "EVOLUTION" u varaždinskom HNK pod nazivom "FASHION MYSTERY SHOW".

plakat za FASHION MYSTERY SHOW

modna revija Sanje Đaković i Manuele Lovrenčić
modna revija Sanje Đaković i Manuele Lovrenčić

Defile Sanjine i Manueline revije

Kako se približavao kraj godine užurbano se radilo na preostalim projektima koje smo još trebale završiti:

Snimanje Sanjine linije modnog nakita i torbi "CALL ME ALICE", koja je Sanji ujedno bila i priprema za intervju za C`HEADS MAGAZINE. Modno snimanje je odradio fotograf Tomislav Šilovinac-Šiki, Mirna je bila model, a Manuela je asistirala (namještala Mirnu u  poze za snimanje, pomagala izabrati stylinge...).

"Call me alice"/foto: Tomislav Šilovinac-Šiki/nakit i torbica:Sanja/suknijca:Manuela/model:Mirna



kako to izgleda s druge strane kamere: Mirna (model), Manuela (asistent)

Intervju možete pročitati ovdje:

Interview for C-Heads Magazine

Zatim su Mirna i Manuela "harale" na Dreft Fashion Week Zagreb; Mirna je radila u backastageu kao asistentica dizajnerima, a Manuela je došla asistirati dizajnerici i prijateljici Ivi Šimunović i gledati revije naravno! :)


04.12.2010. odradile smo sve tri uloge na eventu moda.mladih 2; Mirna kao manekenka, Sanja kao dizajner na reviji sa Manuelom i Manuela još kao organizator tog programa.
(o tom možete čitati ako niste u 2 naša starija posta na blogu).

Manuela je poslije toga odradila intervju za portal Savremena.me o svom radu i umjetničkoj fotografiji kojom se bavi i snimanje njene odjevne linije "HEDONISM"

"Hedonism" collection/fotografija:Vedran Marjanović-Wekster/model:Tajana Škrnjug


Intervju možete pročitati ovdje:
  
"Sva lica žene" intervju

U prosnicu smo odradile još jednu zajeničku reviju, coffe & fashion day, te snimanje na Slavonskoj televiziji u "Otvorenom studiju" o našim planovima, idejama i kolekcijama za 2011. godinu.

"Otvoreni studio" STV/voditeljica:Jelena Grgić/gost:Manuela/Sanjini modni dodatci i Mirna kao model
Sa ovim snimanjem smo zaključile 2010. godinu i krenule u nove radne pobjede u 2011. godini. Obečale smo si dodatno da ćemo se još više družiti i van poslova koji nas spajaju. Pa neka i Vama ova godina bude bolja, uspješnije i sretnija.

P.S. Ako još niste prijavite se na natječaje koje smo organizirale, a koji će također biti popračeni na našem blogu:

NAJBOLJI NOVOGODIŠNJI STYLING

SIMONE DIZAJN NAGRAĐUJE

Vole vas vaše Mirna, Sanja & Manuela.


I za kraj naši planovi za ovu godinu:



Nema komentara:

Objavi komentar