srijeda, 8. prosinca 2010.

moda.mladih 2 – kroz organizaciju, dojmove i realizaciju


Kako nastaje modno-umjetnički program? Vjerujem da je to pitanje koje si često postavljaju djevojke koje prate modna zbivanja! Predstavit ću vam jedan takav kojem sam organizatorica zajedno sa Ivom Šimunović i Matijom Mladičekom. Organizacijom modnih događanja se bavim već deset godina, ali ova dva posljednja su zaista veliki zalogaj. Modno umjetnički porgram koji smo organizirali poznat je pod nazivom moda.mladih, a od nje smo napravili i udrugu u koju su dobrodošli dizajneri, glazbenici i svi kreativci.







Za realizaciju ovog programa trebalo je 6 mjeseci neprekidnog rada, jer da bi se ostvarilo sve šta smo si zamislili potrebno je puno ljudi i dobra organizacija. Najvažnije od svega je znati što želiš postići programom i što želiš prezentirati. I tada kreće posao...castinzi za modele, oglašavanje događanja, traženje sponzora, dogovori s bendovima, snimanje najavnog spota za program, otvaranje natječaja za dizajnere, izrada plakata, biranje zaštitnog lica kampanje, prezentacija događaja medijima i portalima. Neopisivo mi je drago što nam je Miss Sunshine (Sunčica Barišić) ukazala čast i bila DJ programa prativiši svojom glazbom revije i modni spot mode.mladih.





Najviše sam se veselila izradi promo spota za moda.mladih 2 jer smo željeli uključiti u njega vizualne efekte, dobar make up i još bolje druženje. Ništa bez našeg Foto-video kluba „35mm“ iz Križa koji nam je već po drugi put pomogao pri realizaciji spota.




U petak 03.12.2010. smo započeli sa izložbom njihovih modnih i umjetničkih fotografija, a u subotu otvorenjem „Božićnog modno umjetničkog sajma“ na kojem su se mogle vidjeti i kupiti prekrasne stvari već poznatih imena: Nakitarna izlog, Shuz Choose, Dead&Sweet Jewelry, Kreativna udruga FIJU FIJU, Desire Crnović i njene preslatke ovčice FENSICE, CHIC art by Vlatka, DoodleAtWork i mnogih drugih.














Iza podneva se zahuktalo u backstageu oko programa: frizeri su marljivo pripremali frizure modelima, make up artisti radili izvrsni Beauty make up, koordinatorice modnih revija radile su fiting manekenkama za dizajnere kojima su bile dodjeljene, probavala se glazba, razglas, vizualne animacije...jer sve je do18.30 trebalo biti spremno za početak programa.






Kroz fotografije najbolje ćemo vam prenijeti dio atmosfere koja je tamo vladala. Najsretnija sam bila jer su tamo sa mnom bile moje prijateljice: Mirna, Sanja, Melani i Tajana, te što su mi se djevojke koje inaće kupuju moje kreacije javile za koordinatorice revija (Barbara Tursan Mišić i Dragica Jengić Zmaj) i manekenke (Tamar Sokol). Tako sam ponosna na sve koji su savršeno odradili svoj posao i izmamili mi suze na oči.










Voli vas Manuela

2 komentara:

  1. Super izveštaj, svašta lepo i zabavno!

    OdgovoriIzbriši
  2. wow ovo je predivno, odlično si nam dočarala atmosferu i slike su zaista divne, toliko kreativnosti na njima ma nešto savršeno!!

    www.worldisrunway.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši