nedjelja, 19. prosinca 2010.

MODNE PRIČE S PARIŠKIH ULICA

Priče o modi sežu još u davnu prošlost. Moda je bila nositelj društvenog statusa, istančani ukus i zanimanje za  modu pokazivala je još Marija Antoaneta. Početkom 20-og stoljeća moda je postajala sve važnija, modni časopisi su napravili prekretnice u modnim izražajima i postali su smjernice u izgradnji stila i praćenju trendova.


Najači utjecaj na modu imao je modni časopis „Vogue“ koji je osnovan 1892. godine i on ima najdužu tradiciju. Kako se razvijala kvaliteta tiska i fotografije, modni su časopisi bivali sve popularniji i sve utjecajniji na modno osvještene žene i djevojke. Međutim i postajali su golem teret reklamirajući „savršene žene“, koje su bile nevjerojatno mršave, besprijekornog tena i još izvrsno odjevene, što je kod žena izazivalo komplekse, bulimiju i anoreksiju. S vremenom su najstajale i televizijske emisije o modi, te tv-kanali koji su posvećeni samo modi. Moda je s vremenom postajala važna gotovo kao i kisik!
 
www.street fashion from Paris.com
 

 
No, moda ne znači samo obući na sebe najbolje „krpice“ koje se nalaze na fotomodelu u nekom modnom časopisu, važno je za sve što nosimo imati stila.


STIL JE ZAPRAVO OSJEĆAJ KOJI SVATKO OD NAS  ILI IMA ILI NEMA! 





Dobar ukus je izražavanje vlastite osobnosti, kreativnosti, koketiranje sa stilovima, jeftinom robom s buvljaka i second hand shopova, te skupim dizajnerskim komadima. Dobre traperice i stari t-shirt osvježen dobrom maramom, sandalama, prslukom, upečatljivim naušnicama ili velikom torbom može biti naočigled tako jednostavna, a savršenana kombinacija.















Street style je danas jedan od najpopularnijih trendova u svim gradovima svijeta. Mi smo se konkretno dotakle Pariza i djevojaka koje s toliko velikim samopouzdanjem nose ono što odjenu. Tako su ulice pune boja, visokih potpetica, mašnica, naglašenih ramena, krzna, ultra kratkih suknji i šarenih printova. Nehajni pariški chic odiše bezvremenskim modelima, smjelim kombinacijama Vintage komada i modernih trendy elementima.







www.weheartit.com


Kratke suknje, kardigani, gležnjače, blejzeri, košulje i gležnjače,  haljinice zanimljivih motiva, jednostavnih, ali upečatljivih kombinacija s nakitom i remenjem, ostvaruju urbani štih. Pariškim ulicama, te na šetalištima blizu Eiffelovog tornja mogu se vidjeti bezbrojne efektne kombinacije, koje odišu osebujnošću osobe koja ih nosi. Danas kada ne robujemo uniformiranosti, slobodni smo predstaviti sebe onako kako to zaista želimo.















Mali detalji čine stil potpunim, Vintage torba iz bakinog ormara, lepršava haljina koju je nosila mama...toliko je mogučnosti, samo se treba igrati detaljima i kombinacijama. Street style Pariza modno osvještenim djevojkama može biti stalna inspracija. 
Pripremile smo ovu temu iz tog razloga da shvatite da nije nužno robovati onom trendu koji nameću brendirane modne kuće, jumbo plakati ili kombinacije koje slože stilisti u nekom modnom časopisu. 

MODA JE BESKRAJNA I ZABAVNA IGRA...SAMO SE TREBA ZNATI ZABAVITI! 











Za kraj vam ovog posta dajemo jednu malu kolaž fotografiju sa Sanjinom i mojom inspiracijom na ovu temu. Sanja je inspiraciju pretočila u torbicu i narukvicu izrađenu od kože, lanaca i zakovica, a ja blejzer/jaknicu od Vintage jeansa i sjajuckavih detalja i lančića. Zajedničkim snagama Sanja, Mirna i ja odlučile smo se za jednu prekrasnu haljinicu od brokat svile koju bi bilo divno prošetati Parizom.  




Do sljedeće šetnje Parizom, pozdravlja vas sve Manuela.

3 komentara:

  1. divne su mi sve ove gore cure! :) drago mi je vidjeti da i kod nas ima sve vise cura i žena koje se odlično oblače :) a ova h&m zlatno-crna haljina je prekrasna <3 bas je za blagdane!

    OdgovoriIzbriši
  2. Bravo cure!!!
    Sve pohvale za blog :-)
    Andrea

    OdgovoriIzbriši
  3. Bravo cure,
    sve pohvale, sve je tako romantično i lepršavo!!!

    OdgovoriIzbriši